Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Няма медицински доказателства, че вирусът е станал по-слаб. Това

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgНяма медицински доказателства, че вирусът е станал по-слаб. Това
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Няма медицински доказателства, че вирусът е станал по-слаб

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Няма медицински доказателства, че вирусът е станал по-слаб. Това разкри на брифинга преди минути Тодор Кантарджиев.

" Още февруари го споделих: Когато един вирус мине от животно по хора чакаме две неща - първо да стане по-заразен за хората и по-лесно да се предава от човек на човек. И второ - да отслабне неговата мощ, да се докара до хронифициране на болестта и не до бърза гибел. Това беше мнението на множеството учени, които преди февруари бяха чували за корона и други вируси. Какво стана оттогава? Появи се една разновидност в свързващите протеини, която го направи няколко пъти по-прилепчив, няколко пъти по-лесно да заразява. И тази разновидност се популяризира най-масово в Европа. В момента нашата страна от тези 35 варианта, единствено 2 нямат тази разновидност. 33 имат тази разновидност и вирусът е по-прилепчив. Второ - към този момент има наблюдения, няма медицински доказателства, че вирусът е станал по-слаб, провокира по-леко заболяване и води до понижаване на смъртността. Медицински наблюдения на огромен брой пациенти няма ", изясни той.
" Разбира се, изходът от болестта значително при тези вируси, които не са бързо смъртоносни като еболата, като ласата и така нататък, при тези вируси от огромно значение е възрастта и общото положение на индивида. Това е един от първите правила на епидемиологията. Колкото по-леко заболяване предизвиква даден вирус, той е по-лесно непостоянен и той не може да аргументи клинична картина, идентична за всички. Това заболяване не е толкоз смъртоносно, по тази причина зависи от гостоприемник. Ако имаш бъбречна непълнота те удря в бъбреците, в случай че имаш непълнота в сърдечно-съдовата система, правиш сърдечна непълнота. И несъмнено тези, които са с хронични белодробни болести при тях е най-неприятно. Защото този вирус не прави пневмония, той прави отровен пневмонит на отпадните артикули, на клетките, които визира ", сподели още Кантарджиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР